Jačanje sistema za borbu protiv pranja novca

Bez autora
Feb 05 2012

Direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Aleksandar Vujičić u petak je svečano uručio licence kandidatima koji su u toku 2011. godine položili stručni ispit. Ovlašćena lica, njih 130, koja u bankama, osiguravajućim društvima i brokersko-dilerskim društvima svakodnevno direktno rade na poslovima sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma dobila su potvrdu da imaju znanja i veštine za uspešno obavljanje poslova kojim se bave.Naime, izmenama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma iz decembra 2010. godine predviđeno je da ovlašćena lica moraju imati licencu za obavljanje poslova sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Jačanje sistema za borbu protiv pranja novcaDirektor Uprave za sprečavanje pranja novca Aleksandar Vujičić u petak je svečano uručio licence kandidatima koji su u toku 2011. godine položili stručni ispit.

Ovlašćena lica, njih 130, koja u bankama, osiguravajućim društvima i brokersko-dilerskim društvima svakodnevno direktno rade na poslovima sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma dobila su potvrdu da imaju znanja i veštine za uspešno obavljanje poslova kojim se bave.

Naime, izmenama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma iz decembra 2010. godine predviđeno je da ovlašćena lica moraju imati licencu za obavljanje poslova sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Potvrdom stručnog znanja ovlašćenih lica jača se sistem za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, a takođe to utiče i na jačanje položaja koji ovlašćena lica imaju u svojim institucijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik